låt en städfirma städa kontoret

Höj nivån på ditt företag genom att anlita en städfirma för att städa kontoret

När du tar med nya kunder till din affärsverksamhet, vill du att de ska lämna vetandets om att de befinner sig i kompetenta, professionella händer. För att uppnå den nivå av renlighet och organisering som behövs för att skapa ett bestående intryck, är det bäst att lämna den tunga rengöringen till proffsen. Här är några anledningar att anställa kontorsstädning för ditt företag, följt av några tips om vad du ska leta efter när du väljer mellan städföretag.

Varför ett rent kontor är viktigt

Den första anledningen är det intryck som det kommer att göra på dina kunder. Tyvärr tenderar människor att döma böcker efter sina omslag och orättvist som det må låta så kan du riskera att gå miste om kunder ifall ditt kontor är stökigt och oorganiserat. En städad och ren kontorsbyggnad ger dig och dina anställda den respekt ni förtjänar. Detta ökar även oddsen att dina kunder kommer rekommendera dig till sina vänner.

Därför bör du anlita en städfirma för att städa kontoret

En annan bra anledning till att hyra in en städtjänst är minskad stress för dina anställda. Att veta att de måste pausa sina primära uppgifter för att hjälpa till att städa kontoret är en extra börda för dem. Detta kan också kan resultera i minskad kostnadseffektivitet för dig som arbetsgivare. Förmodligen har dina anställda anlitats för sin kompetens i sina primära arbetsuppgifter. Att betala dem för att agera vaktmästare såväl som att ta tid från sina ordinarie sysslor är bara slöseri med dina resurser.

Om du till gengäld anlitar en bra städfirma i Bromma med hängivna städare så kommer de att kunna slutföra samma rengöringsuppgifter som dina anställda på mycket mindre tid, vilket gör att du får mest för pengarna.

Den sista och viktigaste orsaken är att frambringa en hälsosam arbetsmiljö. En sanitär, i stort sett bakteriefri miljö resulterar i lyckligare, friskare kunder och anställda. Det kommer att bli mindre besvärligt för astmatiker, och det blir färre fall av arbetare som sjukanmäler sig. Detta kommer att leda till ökad effektivitet för arbetsgivaren också.

Vad ska man leta efter i en bra städservice

Inte alla kontorsrengöringsföretag är skapade lika, och det är viktigt att du hittar ett som erbjuder allt som ditt företag behöver för att förmedla en professionell och organiserad atmosfär mot dina besökare.

De grundläggande sysslorna så som damning, dammsugning och desinfektion med antibakteriell spray är ett måste. Ett bra städföretag vet hur man rengör och underhåller alla golv, oavsett om de är heltäckta eller inte. Desinficering av arbetsytan minskar bakterier och därmed sjukdom.

Badrum behöver också särskild vård. Toaletter och handfat har ofta stående vatten och kräver därmed extra skrubbning och desinfektion. Speglar kräver rengöring, och papperskorgen måste tömmas. Det finns inget mindre tilltalande än ett äckligt badrum.

Den ideala städfirman att anlita kommer städa på djupet. Ofta försummade ytor som mantlar, dörrknoppar, ljusbrytare, paneler och fönsterpaneler ska vara ordentligt polerade och desinficerade. För att inte tala om takfläktar och luftventiler.

Alla dessa små saker bygger på och att hyra in en städtjänst hjälper dig att hålla ditt utrymme säkert och trevligt för anställda samtidigt som du förmedlar den professionalism du förtjänar.