Städtips

Köksrengöring tips för att ta itu med din smutsiga kylskåp och överväldigande ugn

Introduktion rengöring av köket

Att hålla köket rent och snyggt är viktigt för både utseendet och hygienen i ditt hem. Med tanke på att kylskåp och ugnar används dagligen kan de snabbt bli smutsiga och kräva noggrann rengöring. I den här artikeln kommer vi att ge dig tips och tricks för att ta itu med ditt smutsiga kylskåp och överväldigande ugn, så att du kan återfå ordning och hygien i ditt kök.

1. Rengöring av kylskåpet

 • Börja med att tömma kylskåpet och slänga utgången mat. Ta bort alla hyllor och lådor och tvätta dem med varmt vatten och mild diskmedel. Låt dem lufttorka innan du sätter tillbaka dem.
 • Använd en lösning av lika delar vatten och ättika för att torka av insidan av kylskåpet. Ättika är naturligt antibakteriellt och hjälper till att ta bort dålig lukt.
 • Torka av kylskåpets dörrar och handtag med en trasa fuktad i varmt tvålvatten. Se till att du når alla vrår och kanter för att få bort smuts och fläckar.

2. Rengöring av ugnen

 • Börja med att ta bort ugnsgallret och insidan av ugnen. Tvätta gallret och lägg det åt sidan för att torka. Skrapa bort eventuella stora spill och matrester från ugnens insida med en spatel eller mjuk skurborste.
 • Spraya en ugnsspray eller en blandning av bikarbonat och vatten på ugnens insida. Låt det verka i cirka 15 till 20 minuter för att lösa upp fett och smuts.
 • Ta en svamp eller trasa och torka noga av ugnens insida. Var noga med att nå alla ytor och skrubba bort envisa fläckar eller smutsrester.
 • Torka rent ugnsgallret och sätt tillbaka det i ugnen när allt är torrt och rent.

3. Förebyggande tips

 • Håll alltid maten täckt och förseglad i kylskåpet för att undvika spill och lukt.
 • Placera en bakplåt eller ugnsmatta under mat som har potential att stänka eller droppa, så att det blir lättare att rengöra ugnen efter användning.
 • Rengör regelbundet kylskåpets avloppsrör och konsultation med tillverkarens instruktioner. Detta hjälper till att undvika att matrester fastnar och skapar dålig lukt.

Genom att följa de tips och riktlinjer som vi har delat i denna artikel kan du ta itu med ditt smutsiga kylskåp och överväldigande ugn på ett effektivt sätt. Kom ihåg att regelbunden rengöring och förebyggande åtgärder är nyckeln till att bevara både ordning och hygien i ditt kök. Ta hand om dina köksapparater och njut av ett rent och hälsosamt kök!

4. Rengöring av kylskåpets tätningar

 • Blanda varmt vatten och mildt rengöringsmedel i en hink. Fukta en trasa i lösningen och torka av tätningarna noggrant. Se till att du når varje del av tätningarna och ta bort eventuell smuts eller matrester.
 • Skölj av tätningarna med rent vatten och torka dem torra med en annan trasa.
 • Kontrollera tätningarna regelbundet för skador eller slitna delar. Om du upptäcker några problem, kontakta tillverkaren för att få instruktioner om reparation eller byte av tätningarna.

5. Rengöring av kylskåpets externa ytor

 • Använd en dammtrasa eller mjuk trasa fuktad med varmt vatten och mildt rengöringsmedel för att torka av kylskåpets utsida. Var noga med att torka av handtag, knoppar och andra delar där smuts kan samlas.
 • Om kylskåpet har fingeravtrycksbeständigt material, använd en trasa fuktad med isopropylalkohol för att ta bort smuts och fingeravtryck.
 • Torka torrt med en ren trasa eller hushållspapper för att undvika vattenfläckar.

6. Rengöring av ugnens galler

 • Fyll en diskho eller stor hink med varmt vatten och tillsätt några droppar mildt rengöringsmedel.
 • Placera gallret i vattnet och låt det blötläggas i cirka 30 minuter för att lösa upp fett och smuts. Du kan använda en svamp eller borste för att rengöra gallret noggrant.
 • Skölj av gallret med rent vatten och låt det torka helt innan du sätter tillbaka det i ugnen.

Slutsats

Genom att följa dessa steg för att rengöra ditt kylskåp och ugn kan du enkelt hantera smuts och hålla ditt kök rent och snyggt. Kom ihåg att regelbundet underhåll och rengöring är nyckeln till att förlänga livslängden på dina köksapparater och bevara en hälsosam miljö i ditt hem.

bra städare från städföretag i bromma

4 kvaliteter hos bra städare från ett städföretag

Alla städföretag med städtjänster, oavsett hur stora eller små, ska kunna erbjuda kunderna en effektiv och pålitlig städservice. Och de ska kunna kontaktas av en representant som ska samarbeta med dig för att se till att dina exakta behov tillgodoses. Med detta ska inte kompromissas!

De bör förstå värdet av flexibilitet, så att deras städteam kan svara på förändringar i omständigheter och nödsituationer direkt. Det finns inget värre än att inte kunna få hjälp när du behöver det. Och ett städföretag bör kunna erbjuda en omedelbar lösning på omedelbara rengöringsproblem.

Tänk på detta innan du väljer städföretag för dina städbehov

På ett detaljerat sätt ska vi nu beskriva några faktorer som du behöver gå igenom och undersöka med ett potentiellt städföretag:

1. Konkurrenskraftigt pris på städtjänster

Se till att städföretaget inte bara är de bästa i ditt område, men att de också erbjuder det bästa priset. Och om du kan hitta liknande pris hos andra städtjänster så ska de göra sitt bästa för att slå det priset. Dessutom att de kan vara flexibla när det gäller betalningsmetoder och om du vill upprätta ett särskilt företagsavtal. Så låt dem bara veta detta och se till att de strävar efter att leverera en städtjänst och ett pris som passar dig. Om du fortfarande inte är säker, be dem bara om en kostnadsfri uppskattning och offert bara för att lugna dig.

2. Att sätta kunden först

Att hyra in en städfirma i Bromma är ditt val. Så städföretaget du väljer bör vara intresserade av att arbeta enligt ditt schema och säkerställer att de är till belåtenhet. Se till att du är säker på att all deras professionella städpersonal har genomgått kontroller enligt branschens standarder. Såväl som att de är utbildade i hälso- och säkerhetsprocedurer samt riskbedömningar.

3. Servicegaranti på städningen

De bör vara säkra på resultatet, och om du inte är nöjd med städningen 7 dagar efter tillfället, kommer de att återgärda detta. Detta är ingen garanti som de flesta företag är beredda att ge men genom erfarenhet och uppmärksamhet på detaljer bör de veta att de kan garantera den bästa städtjänsten som finns i ditt lokala område.

4. Vänliga och effektiva när de städar

De anser att rätt attityd börjar och slutar med kundnöjdhet och eftersom alla deras städare är presentabla, professionella och vänliga är de säkra på att du kommer att uppleva ett mer än tillfredsställande resultat för dina städbehov. Det spelar ingen roll vilket jobb du gör men så länge du gör det bra kommer du garanterat att se resultat. Vilket är varför städföretaget bör värdera sin städpersonal extremt högt och veta att du också kommer att bli nöjd.

vad kostar fönsterrengöring i bromma

Fördelarna med fönsterrengöring

Är du i behov utav fönsterrengöring? Fönster ger en estetiskt fin fasad av fastigheten, men ytor täckta med smuts och damm kan negativt påverka utseendet på dessa och minska värdet. Det är svårare att sälja ett hus med smutsiga fönster jämfört med ytor som är orörda och vackert underhållna. Kontorsutrymmen som lämnar dammet som slingrar sig på utsidan utvecklar ett negativt intryck för kund och affärspartners. Det skapar en försiktighet eller brist på intresse som företag verkligen inte vill koppla till varumärket.

Anlita en städfirma för fönsterrengöring

Det är enkelt och kostnadseffektivt att hyra in personer som har erfarenhet med att hantera fönsterrengöring för att hålla dessa strukturer ordentligt hanterade. Professionella städfirmor i Bromma är kunniga i korrekt användning av rengöringsprodukter av hög kvalitet som hindrar damm och svamptillväxt.

Fönsterputsningstjänster

Fönsterputsningstjänster används både i kommersiella och bostadsfastigheter. Denna speciella uppgift kräver professionella och erfarna fönsterputsare eftersom jobbet har sina risker. Verktygen som behövs för rengöringen inkluderar en skrapa, vatten och ett vattenmatat polsystem. Förutom dessa verktyg används stegar för svåråtkomliga glasfönster som behöver rengöras. Stegar används främst vid rengöring av hemfönster eftersom toppen vanligtvis kan nås med hjälp av stegen. Men för rengöring av kommersiella byggnader måste teamet vara utrustat med mer seriös åtkomstutrustning som det vattenmatade polsystemet och repåtkomst.

Få bort ränder när du rengör fönster

För bostadsfönster inkluderar uppkomst av ränder och märken efter att områdena har tvättats ett stort problem. Professionella med rätt verktyg och utbildning vet hur man använder teknik och apparater för att minimera ränder och lämnar en glittrande klar yta. Buffrings- och poleringsproceduren tar bort det tuffaste fläckarna som har satt sig på glaset för en vacker finish. Hus med enastående utomhusutsikt kan dra nytta av att fönster rengörs och lämnas i orörda skick för att säkerställa brist på otydlighet när du tittar på de omgivande sevärdheterna. Dessa tekniker är kostnadseffektiva och ger det största värdet och långsiktigt förebyggande mot ansamling av smuts och nedbrytning av ytor. Att konsultera med ett välrenommerat och erfaret företag kan ge regelbundna underhållstips och se till att alla ytor förblir i toppkvalitet.

Fönsterrengöringsmedel

Fönsterputsning är känt för att vara den farligaste typen av jobb. Personer som väljer detta jobb är mycket skickliga. Fönsterrengöringsmedel rengör inte bara och gör att dina hem- och kontorsfönster ser ljusare ut, utan de garanterar också att göra ett bra jobb med att bibehålla en sund relation fylld med förtroende och lojalitet med sina kunder.

Hur ofta bör man rengöra fönster?

Även om fönster inte behöver en daglig fönsterrengöring som andra delar av vårt hem, men att rengöra fönstren en gång i månaden eller till och med en gång per två månader kommer att göra en märkbar skillnad och du skulle kunna visualisera resultaten tydligt. Vissa företag ger dig fördelen av att ingå ett kontrakt med dem som innebär att du planerar fönsterputsning av ditt hem eller kontor med jämna mellanrum, utan att du behöver oroa dig för det. De besöker ditt hem vid planerad tid och dag för städning, och om du inte är hemma kan de lämna en räkning som du kan betala när du är tillbaka. Men eftersom detta kan hända mer än en gång är det mycket viktigt att du bara använder pålitliga och populära fönsterputsningsföretag.

Låt ett proffs putsa fönsterna

Professionella fönsterrengörare för kommersiella kontor och även bostäder investerar i kvalitetsunderhållsmetoder och användning av säkerhetsutrustning för att hålla alla yttre ytor i toppskick. Surt regn, sand och mögel kan sätta sig på glaset och ramarna och orsaka skador och fula märken. Byggnader som lämnas för att försämras inklusive dolda och smutsiga fönster skapar negativa första intryck jämfört med ett städat kontor. Att anställa experter inom branschen kommer att leverera precisionsresultat och bäst hantera ytor på schemalagd basis för att förhindra att damm och skräp samlas. Det är kostnadseffektivt och värdefullt att förlita sig på kunniga som är yrkesverksamma i branschen och som kan leverera omfattande lösningar för att förhindra ytskador.

låt en städfirma städa kontoret

Höj nivån på ditt företag genom att anlita en städfirma för att städa kontoret

När du tar med nya kunder till din affärsverksamhet, vill du att de ska lämna vetandets om att de befinner sig i kompetenta, professionella händer. För att uppnå den nivå av renlighet och organisering som behövs för att skapa ett bestående intryck, är det bäst att lämna den tunga rengöringen till proffsen. Här är några anledningar att anställa kontorsstädning för ditt företag, följt av några tips om vad du ska leta efter när du väljer mellan städföretag.

Varför ett rent kontor är viktigt

Den första anledningen är det intryck som det kommer att göra på dina kunder. Tyvärr tenderar människor att döma böcker efter sina omslag och orättvist som det må låta så kan du riskera att gå miste om kunder ifall ditt kontor är stökigt och oorganiserat. En städad och ren kontorsbyggnad ger dig och dina anställda den respekt ni förtjänar. Detta ökar även oddsen att dina kunder kommer rekommendera dig till sina vänner.

Därför bör du anlita en städfirma för att städa kontoret

En annan bra anledning till att hyra in en städtjänst är minskad stress för dina anställda. Att veta att de måste pausa sina primära uppgifter för att hjälpa till att städa kontoret är en extra börda för dem. Detta kan också kan resultera i minskad kostnadseffektivitet för dig som arbetsgivare. Förmodligen har dina anställda anlitats för sin kompetens i sina primära arbetsuppgifter. Att betala dem för att agera vaktmästare såväl som att ta tid från sina ordinarie sysslor är bara slöseri med dina resurser.

Om du till gengäld anlitar en bra städfirma i Bromma med hängivna städare så kommer de att kunna slutföra samma rengöringsuppgifter som dina anställda på mycket mindre tid, vilket gör att du får mest för pengarna.

Den sista och viktigaste orsaken är att frambringa en hälsosam arbetsmiljö. En sanitär, i stort sett bakteriefri miljö resulterar i lyckligare, friskare kunder och anställda. Det kommer att bli mindre besvärligt för astmatiker, och det blir färre fall av arbetare som sjukanmäler sig. Detta kommer att leda till ökad effektivitet för arbetsgivaren också.

Vad ska man leta efter i en bra städservice

Inte alla kontorsrengöringsföretag är skapade lika, och det är viktigt att du hittar ett som erbjuder allt som ditt företag behöver för att förmedla en professionell och organiserad atmosfär mot dina besökare.

De grundläggande sysslorna så som damning, dammsugning och desinfektion med antibakteriell spray är ett måste. Ett bra städföretag vet hur man rengör och underhåller alla golv, oavsett om de är heltäckta eller inte. Desinficering av arbetsytan minskar bakterier och därmed sjukdom.

Badrum behöver också särskild vård. Toaletter och handfat har ofta stående vatten och kräver därmed extra skrubbning och desinfektion. Speglar kräver rengöring, och papperskorgen måste tömmas. Det finns inget mindre tilltalande än ett äckligt badrum.

Den ideala städfirman att anlita kommer städa på djupet. Ofta försummade ytor som mantlar, dörrknoppar, ljusbrytare, paneler och fönsterpaneler ska vara ordentligt polerade och desinficerade. För att inte tala om takfläktar och luftventiler.

Alla dessa små saker bygger på och att hyra in en städtjänst hjälper dig att hålla ditt utrymme säkert och trevligt för anställda samtidigt som du förmedlar den professionalism du förtjänar.

skötselråd för de vanligaste typerna av golv

Golvvård – Så tar du hand om de mest populära typerna av golv

Att välja golv till sitt hus är ett beslut som många husägare tycker är utmanade. Tyvärr tänker inte många på mer faktorer än hur det kommer att se ut. När man ska välja ett golv så är det viktigt att man också tänker på vilket underhåll varje sorts golv kräver. Här följer några råd från vår städfirma i Bromma på hur man underhåller några av de mest populära typerna. Med dessa tips på golvvård kan alla möjliga sorters golv se fantastiska ut i många, många år.

Golvvård av Parkettgolv

Trä är ett populärt val eftersom det är vacker och har ett unikt utseende. Men det kräver också särskild vård. Man bör sopa minst en gång i veckan för att förebygga att smuts repar ytan av träet. Håll ytan torr – undvik att blötmoppa och torka upp spill omedelbart. Bara vissa särskilda rengöringsprodukter kan användas på golvet. Undvik oljiga såpor, produkter med syra i (inklusive citron), silikonbaserade produkter, vax och koncentrerade rengöringsprodukter som kräver att du blandar dem med vatten. Täck även över dina fönster eftersom solen kan göra att golvet bleknar med tiden. Mattor kan skydda områden som är högtrafikerade från slitage.

Golvunderhåll av Heltäckningsmatta

En heltäckningsmatta är bekväm och varm, men tyvärr så har den också lätt att bli fläckig och se sliten ut snabbare än någon annan golvtyp. För att se till att smuts och skräp inte letar sig ner i mattan bör man som husägare dammsuga en gång per dag och använda dörrmattor för att minska mängden av smuts som kommer in den vägen. Spill bör torkas upp så snabbt som möjligt för att undvika att det fastnar i mattan. En regelbunden schamponering kan också hjälpa att upprätthålla mattans original utseende.

Råd för underhåll av Vinylgolv

Vinylgolv är populär då det är slitstarkt och billigt. Det är också ombytligt då det kan göras i ändlösa stilar och varianter. Vinyl är väldigt enkelt att rengöra. Sopa regelbundet och moppa när det behövs med ett milt rengöringsmedel särskild anpassat för vinylgolv. Men endast ljummet vatten bör användas vid moppning av vinyl då hett vatten ska skada ytan av det och i värsta fall få delar av golvet att vrida sig.

Skötselråd av Marmorgolv

Marmor är vackert, elegant och ett klassiskt val i alla hem. Men, det är också en porös naturlig stensort, och det betyder att det kan absorbera spill lätt och bli fläckat. Så som med många andra typer av golv bör spill omedelbart torkas upp. Om spillet har viss syrsubstans i sig bör man torka området med en fuktig såpig trasa. Använd inte några slipande material då du rengör, inklusive stålull eller rengöringsmedel med slipande effekt.

Så tar du hand om Keramiskt kakel

Keramiskt- och porslinkakel är populära val av golv i badrum och kök. Med det rätta underhållet så kan detta vackra och naturliga material hålla i åratal. Men alla som väljer denna sorts golv bör vara beredd på att sopa dagligen eftersom smuts kan repa och matta ytan av kakelplattorna. Använd också bara en bomullstrasa eller en mjuk mopp med hett vatten tillsammans med ett milt rengöringsmedel vid en djupare rengöring av golvet.

Om du har alla dessa saker i åtanke kan du som husägare lättare välja rätt material för dina olika rum och sedan skydda det genom rätt underhåll och vård.

smart flyttguide som underlättar när du ska flytta

Komplett flyttguide för din flytt

Flyttguide – En checklista då du ska flytta

Innan flytten

 • Se till att du meddelat avstängning av alla dina kontrakt som faktureras månadsvis till dig. Exempel på detta är vatten, el, tv och övriga tjänster.
 • Skicka adressändring till ditt försäkringsbolag, din bank samt posten.
 • Bestäm vilka saker du ska behålla och vad du ska göra dig av med.
 • Gör dig av med allt du inte planerar att ta med dig. Plantor och övriga föremål som flyttfirmor inte gärna flyttar bör ges bort eller sorteras på återvinningen.
 • Städa hela ditt hem, detta hjälper dig att göra dig av med ännu fler onödiga saker.
 • Gör en fullständig lista på allt du tänkt flytta med. På så sätt kan du hålla koll på allt under hela flytten.
 • Om du har barn så meddela skolor så att de förflyttas till deras nya skola i tid och att alla papper gällande detta hinner med att flyttas dit.
 • Se över dina alternativ och välj en passande professionell flyttfirma, eller om du kör jag-kan-själv-metoden så planera varje steg av flytten noggrant innan så att flyttdagen går så smidigt som möjligt.
 • Samla ihop allt material du behöver; flyttlådor, tejp, paketeringsmaterial, filtar och allt annat du kan tänkas behöva. Om du anlitar en flyttfirma så har de säkert allt detta.
 • Rensa ur viktiga saker såsom pass, födelsebevis, jobb-relaterade dokument och personlig elektronik så att du alltid har dem i närheten och lätt hittar det under hela flytten.
 • Om det behövs förbered personerna på dina nya adress om när du kommer att flytta in.
 • Anlita en städfirma för flyttstädning i Bromma om du känner att du inte hinner med att flyttstäda själv.

Under själva flytten

 • Märk väl alla lådor medan du packar dem så att det står klart exakt vad som finns i dem och hur de bör hanteras. En professionell flyttfirma kan ta hand om detta åt dig och kan samtidigt se till att allt verkligen packas på rätt sätt.
 • Fyll upp lådorna. En bra packning innebär att inte ett enda föremål kan byta plats eller gå sönder under transport.
 • Skruva isär större möbler för enklare transport. Även detta kan flyttfirman sköta.
 • Dubbelkolla så inget blivit kvarglömt. Leta igenom lådor, skåp, garderober och alla vrår som kan hålla något gömt.
 • Släck alla lysen och stäng av all elektronik som ska bli kvar.
 • Om du anlitat en flyttfirma se över deras arbete för att försäkra dig om att de gör ett bra jobb, packar dina saker rätt och är på samma våglängd som dig under hela flytten.

Efter flytten

 • Dubbelkolla att banken, posten och liknande har din nya adress.
 • Om du har barn dubbelkolla även på skolan att alla dokument kommit fram och att barnen kan börja i den nya skolan.
 • Njut av ditt nya hem och lär känna ditt nya närområde.
 • Även om denna lista är rätt så fullständig så kan det fortfarande finnas andra saker som måste tas om hand under själva flytten. Se till att du planerat väl i förväg och gå verkligen ner på detaljnivå. Oavsett om du flyttar själv eller om du anlitar en flyttfirma så kommer denna guide förhoppningsvis hjälpa ditt minne på traven samt se till att din flytt blir en enkel och rolig upplevelse.